19:30

IFK Björkö

Referat: IFK Göteborg 2 - IFK Björkö

IFK Göteborg – IFK Björkö (9-0)
Här hängde vi inte med i svängarna, ändå startade vi matchen bäst och skapade ett visst tryck i början av matchen och i den 2min fick vi ett farligt frisparksläge, som Robin skjuter tätt över mål.
Men så kommer Blåvitt i en kontring det som varit vårat signum tidigare, 3min snabb djupledsboll och Wille i målet hinner inte ut 1-0 till Blåvitt. 8min snabb kontring igen i djupled och 2-0, matchen var ändå relativt jämn inledningsvis. 9min bra Björköanfall och Nils skjuter, men skottet tar i stolpen.
I mitten av halvleken tappar vi spelet totalt och Blåvitt dominerar.
3-0 (22min) Tja, 4-0 (26min) Inlägg och miss i markeringen. Och ett olyckligt mål i sista minuten 5-0.
Peppning i halvlek och försök till att lyfta humöret, detta är lite för bra motstånd för oss, men målsättningen är ändå att stå upp och försöka göra en så bra insats som möjligt.

Liten grann kan man undra varför IFK Göteborg hade satt dessa killarna att spela i en klass 3 match, för detta var nog det bästa laget vi mött, ändå stod vi upp rätt bra stundtals. Vi kände endast igen 1-2 killar som var med i matchen senast och dessutom var två av spelarna med i stadslaget enligt uppgift, så visst var detta lite väl tufft för oss, men det gällde att hålla humöret uppe.

2:a halvlek startade och vi inledde skapligt, men redan i den 4min kom en snabb spelvändning av Blåvitt på vår högerkant och deras anfallare gör en snygg chip över Wille i målet 6-0.
Blåvitt gör även 7-0 (7min), men efter detta kommer vi igen och börjar stå upp igen och stundtals spelar bra och skapar några bra chanser, 14min bra Björköspel och bollen går fram till Gustav som trycker sig emellan backarna och kommer fri med målvakten, men målvakten räddar skottet, synd det hade varit kul med ett mål i detta läget. I slutet av matchen gör även Blåvitt 8-0 och 9-0, där 9-0 målet var ett mäktigt långskott rätt upp i bortre krysset.

Spelet framåt var stundtals bra, även om vi hade svårt mot Blåvitts duktiga mittbackar. Denna dag hade vi problem med markeringsspelet och detta kanske berodde på att Blåvittspelarna var snabba och otroligt rörliga hela tiden även utan boll, men nu är det bara att bita ihop igen, först träning på fredag och sedan derbymatch på SÖN 31/8 klockan 17:00, då kommer Öckerö IF på besök till Björkövallen.